SZÓBELI Gimnáziumi felvételi előkészítő kurzus – 2023

28 900 Ft

A központi gimnáziumi felvételi szóbeli részére felkészítő kiscsoportos(!), intenzív kurzus, felvételi-specialista szaktanárok vezetésével a PODIT Gyermek Akadémián.

8-osztályosba
8-osztályosba
6-osztályosba
6-osztályosba
4-osztályosba
4-osztályosba
Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Az elmúlt 10 évben kiemelten sikeresnek és eredményesnek bizonyult, központi gimnáziumi felvételire felkészítő kurzus szóbeli vizsgára kidolgozott szakasza felvételi-specialista szaktanárok vezetésével a PODIT Gyermek Akadémia Százados úti központjában a 8-, 6-, és 4-évfolyamos gimnáziumba készülő gyermekek számára. A rendkívül praktikus, gyakorlatra és szimulált vizsgahelyzetekre épülő képzés segít áttörni a tanulóknak a felvételi vizsgák feszült légköre okozta gátakat, és lehetőséget kínál egy magabiztos rutin elsajátítására. A február 11-én induló kurzus kiscsoportos foglalkozásain, felvételi specialista szakpedagógusok vezetésével sajátíthatják el a gyermekek a szóbeli vizsgák különböző típusait, az elvárt megjelenés, viselkedés kultúrát, a leggyakoribb témákat és az önmagukról összeállítandó portfolió összeállításához szükséges ismereteket.  

  • Kiscsoportos fejlesztő foglalkozások
  • Szakértők által egyedileg kidolgozott, folyamatosan frissített tananyag
  • Szimulált próbavizsga szituációk
  • Tapasztalt, felvételi specialista szakpedagógusok
  • Önbizalom és motiváció növelés

Tematika

  1. alkalom: szóbeli vizsga típusok, hasznos felvételi segédletek, etikett, felszerelés, önmagunkról portfólió
  2. alkalom: szóbeli vizsga szimuláció I.  (megjelenés, viselkedés kultúra, leggyakoribb témák)
  3. alkalom: szóbeli vizsga szimuláció II. (kommunikációs gyakorlatok, stresszhelyzet kezelése, magabiztos fellépés)

Kinek ajánljuk?

A központilag egységesen szervezett írásbeli vizsgával ellentétben szóbeli vizsgák esetében a gimnáziumoknak lehetőségük van rá, hogy az adott intézményre szabva, saját elképzeléseik, hagyományaik alapján építsék fel a felvételi folyamatot. Abban azonban nincs eltérés az egyes intézmények között, hogy alapvetően a tanulók gondolkodásának, viselkedésének, szociális készségeinek érettségét igyekeznek felmérni. Egy ilyen vizsgahelyzethez való megfelelő reagáláshoz minden gyermeknek szüksége van egyfajta gyakorlatra, amelyet egy elméleti felkészítéssel nem lehet megfelelő hatékonysággal elsajáttítatni. Ezt a fajta készséget elsősorban csak “éles helyzet szerű” szituációk átélésével, és az ezekben a szituációkban mutatott teljesítményt követő azonnali visszajelzésekből lehet felépíteni. A kurzus elvégzését tehát minden tanulónak ajánljuk, aki olyan gimnáziumba felvételizik, amelyben a központi írásbelit követően szóbeli vizsga is szerepel a felvételi folyamatban.

MIKOR ÉS HOL VAN A KÉPZÉS?

A Szóbeli Gimnáziumi Felvételi Előkészítő program február 11-én, szombaton indul. A képzést a megfelelő hatékonyság érdekében KISCSOPORTOS, gyakorlatorientált foglalkozásokkal tartjuk a PODIT Százados úti központjában. Az iskoláknak 2023. február 27. és március 14. között van lehetőségük a szóbeli vizsgák kiírására.

A KURZUS IDŐPONTJAI:   február 11., 18., 25.

8-osztályos gimnáziumi szóbeli felkészítő: szombat 09.00-10.30 MEGTELT!
6-osztályos gimnáziumi szóbeli felkészítő: szombat 10.30-12.00 (1 szabad hely)
4-osztályos gimnáziumi szóbeli felkészítő: szombat 10.30-12.00 MEGTELT!, 12.00-13.30 MEGTELT!, 13.30-15.00 MEGTELT!

 

HELYSZÍN

KÉPZÉSI DÍJ

A szóbeli felkészítő kurzus díja 28.900 Ft, amelyet bankkártyával, átutalással vagy a helyszínen készpénzben is lehet rendezni. A regisztrációt követően helyeket csak a képzési díj rendezését követően tudunk biztosítani.

BEIRATKOZÁS A SZABAD FÉRŐHELYEK FÜGGVÉNYÉBEN!

További információ
hello@podit.hu

+36(30)352-2232

További információk

Osztály

8-osztályosba, 6-osztályosba, 4-osztályosba